Sarina Bowen: Bittersweet




Amikor Griffin Shipley Vermont elhagyott országútján megáll, hogy segítsen egy árokban ragadt autósnak, a legkevésbé arra számít, hogy egykori futó kalandjával hozza ismét össze a sors.
Öt évvel korábban néhány gondtalan, szenvedélyes éjszakát töltöttek együtt, ám azóta minden megváltozott. A huszonhét éves férfi most már a családi farmot vezeti, s egymaga gondoskodik édesanyjáról, nagyapjáról, és három fiatalabb testvéréről. Nincs neki ideje olyan nőket pesztrálni, akik féláron akarják felvásárolni a terményeit.
Vermont sosem szerepelt Audrey Kedder tervei között. S ami azt illeti, Griff sem. De kétségbe esve szeretne bizonyítani az őt alkalmazó étterem-lánc vezetőségénél. És nem hagyja, hogy holmi álszent, lumberszexuális farmer az útjába álljon.
Ellenfelek, ráadásul teljesen más elképzelésük van az életről... csakhogy a köztük fellobbanó vonzalom tüzesebb, mint Audrey titkos chiliszósza.
"She and I were a dangerous combination. We needed cautionary signs like the ones hanging in the tractor shed over the cans of diesel fual. Warning: Combustible."
Szent almáspite, ez a könyv szuper volt! El sem tudom mondani, mennyire élveztem minden sorát, szóval előre is bocsi a fangirlködésért, de most csak ennyi telik tőlem.
A Bittersweet felidézte bennem, miért is lettem annyi évvel ezelőtt a jelenkori románc műfajának rajongója. Az íncsiklandó borító mögött ugyanis pontosan azok a dolgok vártak rám, amiket imádok: vagány hősnő, morgós alfa hím főhős, nagyszerű mellékszereplők, cukiság és szexi pillanatok, jó adag humor, no meg némi különcség. Sőt, mindez egy kiválóan megírt, jó ütemű és gördülékeny történetbe bugyolálva érkezett, amit ráadásul váltott nézőpontból ismerhettünk meg.
Nekem örömömre szolgált a második esélyt hozó alaphelyzet, valamint a vidéki környezet. Az alma ültetvény élénk leírásait festőinek, a biogazdálkodás bemutatását pedig roppant érdekesnek találtam. S készséggel beismerem, hogy mialatt a préselésről, vegyítésről, kóstolásról olvastam, bizony kedvet kaptam egy jól behűtött cidert elkortyolgatni.
Nagyra értékeltem, hogy összetett személyiségű, jól kidolgozott karaktereket ismerhettünk meg. Griff hatalmas termetű, dögös és szakálas (*elragadtatott sóhaj*) pasi, aki szenvedéllyel műveli a családi farmot, s hozzá elképesztően családcentrikus. Audrey intelligens, csábos szőkeség, aki nem csupán szellemes, de boszorkányosan ügyes a konyhában is. Néhány oldal elég volt, hogy megkedveljem mindkettejüket. Nem egyszer megmosolyogtatott, ahogyan cukkolták egymást. A kettejük közti szexuális kémia pedig kirobbanó volt; az a szabadtéri zuhanyzós jelenet például o-la-la... S mindezek tetejébe szerintem csodásan kiegészítették egymást. Szóval lehetetlenség volt nem vadul drukkolni értük.
Ezért aztán csak ajánlani tudom ezt a könnyed, szórakoztató könyvet. Fincsi és ellenállhatatlan. S habár tökéletesen megállja a helyét önálló kötetként, én azért türelmetlenül várom a következő True North regényt. A Steadfast ugyanis Jude történetét meséli majd el, és van egy olyan gyanúm, hogy érzelmes sztorira számíthatunk. Milyen jó, hogy hamarosan, már idén júliusban, megjelenik.

Top 5 kedvenc idézet:

"My libido was like a Golden Retriever puppy, ready to jump all over him and lick his face."
"Crap. I was a terrible businesswoman. Mentally undressing your vendor was definitely a no-no."
"Omigod. You did have your sense of humor surgically removed, didn't you? Did it leave a scar?"
"I was as good at resisting Griff Shipley as Homer Simpson was at resisting a donut."
"The man made a lot of mistake, but they didn't make him a failure."


♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.