Colleen Hoover: Losing Hope - Reményvesztett


molygoodreads

Colleen Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket.
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hope pedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz.
Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése. A végleges gyógyulást azonban csak a Sky iránt érzett szerelem hozhatja el…

Műfaj: new adult
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633993965
376 oldal, kartonált

Sorozat: Hopeless 2.
Ki? Sky Davis & Dean Holder
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Holder nézőpontú
Lezárás: boldog

„Élek. Veled és érted, Sky.”
Úgy érzem, a szeretem szó túl kevés ahhoz, hogy kifejezze, mennyire imádom Sky és Holder történetért. Szóval… mondhatom, hogy élek érte? Mert szerintem egyszerűen briliáns. Egyszerre fájdalmas és szívszorító valamint gyönyörű és bizakodó. Nem egyszerűen a szerelemről szól, hanem a szeret megannyi formájáról.
„Megáll a szívem.
Megáll az idő.
Megáll az egész világ.”
Colleen Hoover fantasztikus munkát végzett: Művészi egyszerűségükben gyönyörű mondatai ismét léleksimogató csodává álltak össze miközben hihető módon váltott lány szemszögből fiú nézőpontba, s nem egyszerűen újramesélte a korábban már megismert sztorit, hanem új részletekkel toldotta meg azt. Való igaz, itt már nem voltak nagy meglepetések vagy váratlan fordulatok, mégis tudott pluszt nyújtani a kötet. Hogy csupán egyetlen példát említsek: Holder Less-nek írt őszinte és felkavaró levelei - ha úgy tetszik a naplóbejegyzések - kivételesen mély bepillantást nyújtottak a srác rapszodikus gondolataiba, ráadásul az utolsó bejegyzésnek köszönhetően picit még a Sky-al közös jövőjükbe is bekukkanthattunk.
„Megyek, elkezdem élni az életemet, Less.
Egy olyan életet, amit szívből várhatok – pedig komolyan azt hittem, sosem leszek képes ilyet mondani. De azt is elhittem, hogy mindig is reménytelen maradok, pedig a remény ma már mindennap rám mosolyog.”
Óóó, annyi zseniális apróságot szeretnék kiemelni, lelkendezni ezernyi pici részleten és idézni tucatnyi megkapó mondatot! De persze lehetetlen lenne minden kedvenc pillanatomat felsorolni… (persze azért lentebb csak teszek rá kísérletet) Viszont azt mindenképp szeretném megemlíteni, hogy bár Dean Holder újfent magába bolondított, s örök időkre elvitathatatlan helye van a könyves álompasik listámon, egyre inkább kíváncsi vagyok legjobb barátja, az érzéseit humorral palástoló Daniel történetére, sőt, akkor sem tiltakoznék, ha Breckinről is olvashatnék még valamikor. S annyit még, hogy nem isteni, amikor Sky a Slammedből olvas fel Holdernek? Meg az az utalás a Nyugalom tengerére? És azok az sms-ek, az a kisujj összekulcsolás, azok a csókok, az a… :)
„Hajtsunk inkább arra, ami örökké tart!”
Nem kétséges, hogy a regény önmagában is megállná a helyét, viszont szerintem hiba lenne lemondani az első könyv nyújtotta élményről, mert külön-külön is varázslatosak, de együtt elrabolják az ember szívét.

Kedvenc mondatok:
„Folyton ő jár a fejemben, mintha iránytű lennék, ő pedig észak.”
„Vajon az ember a másik egyes tulajdonságaiba szeret bele lépésről lépésre, vagy az egész lényébe egyszerre?”
„Ő a megmentőm. A Reménységem. Az én Hope-om.”
„Kiskorunk óta szeretem Hope-ot. De ma? Ma este beleszerettem.”
„Ahhoz (…), hogy valaki hiányozzon neked, először részesülnöd kellett abban a kegyben, hogy az életed része legyen.”

{ Playlist a regényhez }



06.22. - Angelika blogja
06.29. - Dreamworld
06.30. - Media Addict

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során egy kis nyomozásra invitálunk benneteket. Ha ismeritek Sky és Holder történetét, nagyon könnyű dolgotok lesz, ugyanis nincs más feladatotok, mint a srác bőrébe bújva, Hope nyomába eredni társasjátékunk segítségével. A szabályokat és jelmagyarázatot itt találjátok.
Hol találkozik (először) újra Sky és Holder?
Mc’Donaldsban (4) vagy szupermarketben (3)
a Rafflecopter giveaway