Hírek, spoilerek a 'la Ward

Március 31-én megjelent a Fekete Tőr Testvériség legújabb, immár tizenharmadik kötete The Shadows címmel. És ahogyan azt már jól tudja minden rajongó, egy ekkora esemény nem múlhat el író-olvasó találkozó nélkül, így most, alig néhány nappal később a Ward fanatikusok mind azt figyelték (volt aki Dubaiból skypolt kérdést!), mi történik a Millennium Cincinnati Hotel báltermében. Az izgatott várakozók között voltam természetesen én is, s bár tudtam, hogy az írónő hivatalos honlapjára is felkerül egy kivonat, azért én nagy bőszen, kíváncsiságtól fűtötten figyeltem a net bugyrait, hol, milyen információk, képek, esetleg videók bukkannak fel.
Íme, amit összecsipegettem:

Vigyázat, spoiler veszély leselkedik minden sorban!

2016 tavaszán The Beast címmel fog megjelenni a következő FTT kötet, amelynek ki más lenne a főszereplője, mint Rhage és Mary. A könyv fő konfliktus ennek megfelelően közöttük fog feszülni (gyermekvállalás, Rhage Mary előtti kicsapongó élete, s Mary ebből eredő bizonytalansága, a túlélők bűntudata), de a végén minden rendben lesz. A bejelentéshez nevetve fűzte hozzá az írónő, hogy Rhage túl nagy ahhoz, hogy egy apró csomagba beleférjen. Azaz a régóta emlegetett novella helyett érkezik ez a regény.

Ez után talán következhet Xcor és Layla kettőse, ám ez még változhat menet közben. A felvetésre, hogy végre meg kellene már születniük Layla ikreinek, csak helyeselt az írónő, mondván, itt az idő előre lépni, mert sok minden következik majd azután. Jogos módon felmerült kérdésként, hogy Xcor szagát vajon miért nem érezték még meg a Testvérek Laylán, hiszen annyiszor találkoztak ők ketten. Ward a terhességgel magyarázta a dolgot. Szintén felvetődött, hogy az ikrek együtt maradhatnak-e majd, a válasz: igen. Ugyancsak elhangzott a találgatás a babák nemére vonatkozóan, de erre nem érkezett felelet, elhangzott viszont egy határozott nem a felvetésre, miszerint kiderülhet-e, hogy hármasikrekről van szó.

A Blood Kiss-ben kiderül, hogy Butch lefeküdt Xhex-el, s érthető okokból ez szül némi feszültséget. Amikor Murhder visszatér, az lesz John Matthew és párja kapcsolatának másik nagy próbája, s erre akár sor kerülhet a jövő évi kötetben.
A Craig szüleivel kapcsolatos kérdésre csak 'olvassatok' volt a válasz.
Ismét elhangzott a megerősítés, hogy a Legacy kötetekben az eredeti fiúk is előtérbe fognak kerülni. A terv szerint egy új szerelmes pár, és egy-egy Testvér mindennapi élete lesz a regények fókuszpontja.

Assail valóban kivetkőzött magából, de Ward ígéri, helyre fog rázódni, csak szíve hölgyére, Solára, van szüksége. Természetesen az unokatestvéreinek is fog szerep jutni.
A további kötetekben is fogunk találkozni s'Ex-el, az írónő szeretné, ha neki is meglenne a szerelme, a saját története.
Az ármánykodó Throe roppant elfoglalt lesz a jövőben, ám a V és közte lévő nagy dologról egy szót sem árult el Warden.
Lash is vissza fog térni, sőt az sem kizárt, hogy saját történetet fog kapni, de csak Rhage és Xcor sztoriját követően, s akár Devina is feltűnhet majd a lapokon.
Lassiter mindenképpen saját regényt fog kapni, és a következő feladata nem más lesz, mint Adrian és Eddie. S ugyan csak viccelődve, ám amikor az Őrző szóba került, elejtette Ward, hogy micsoda vicc lenne, ha Vishous apunak kellene, hogy szólítsa majd.
Saxtonról sem feledkezett meg az írónő, majdnem el is kotyogta, mikorra tervezi, hogy a srác párra lel. A kérdésre, hogy vajon az egyik újonc lesz-e a szerelme, egy kis boldog, 'én tudom, de ti nem' tánccal válaszolt csupán.
Luchas sorsa egyelőre még nem eldöntött, mármint hogy az FTT vagy a Legacy szérián belül mesélje-e el Ward az ő útját.
Habár még hosszú az út odáig, Trez esetleg ismét szerelembe eshet, hiszen Selena maga szorgalmazta ezt. Felvetődött Trez csatlakozása a csapathoz, ami ugyan nem kizárt, de biztosan nem mostanában fog megtörténni, viszont szüksége van valamire, amire koncentrálhat.
Valószínűleg a Testvérek felei nem fognak a kiképző programhoz csatlakozni, ám más nők igen, akik aztán akár a Testvériség tagjaivá is válhatnak majd.
Butch és Manny apja még életben van... valahol, és mivel nem volt képes a nadrágját magán tartani, akár további féltestvérek is előkerülhetnek.
Butch és Marissa egyelőre nem vágynak gyerekre, nem úgy, mint Phury és Cormia, akikről már tudjuk, hogy a kisfiúk neve Aggie.
Michael akár kapcsolódhat valami módon Muhrderhez, gyermekei pedig feltűnhetnek a kiképző központban.
Booról előbb-utóbb kiderül, aminek ki kell derülnie.
Fritz magánéletéről nem szeretne Ward írni... furcsa lenne. 

A Vérontó az eredeti Testvériség tagja volt, és egyike azoknak, aki Wrath apját védték.
Ward egyik kedvenc Shadows béli jelenete az volt, amikor Fritz ismét bebizonyította, micsoda megveszekedett egy sofőr tud lenni.
Az írónő szerint a legfélelmetesebb testvérek sorrendje: Rhage, Zsadist, Wrath.
Az egyik asszisztens jó hangosan közölte, hogy nem érdekli, mit művel Warden, de ne öljön meg többet senkit. Egyenesen azt mondta, ha az írónő ártani merészel Layla gyerekeinek, ő biz kinyírja a főnökasszonyt.
Viszont a nők gyermekágyi halálára nem lesz megoldás, egyszerűen ez a természet rendje a vámpírok között.
Az emberek előbb-utóbb tudomást fognak szerezni a vámpírok létezéséről. Nem hiába volt az a videózó srác az egyik jelenetben...
A nyugati kolónia valószínűleg előbb-utóbb szerephez fog jutni, hiszen ahhoz, hogy a sorozat tovább folytatódjon, újabb és újabb szereplőkre, konfliktusokra van szükség.
Újabb útmutató/kiegészítő kötet egyelőre nem várható.
Decemberben lehet Legacy estre számítani, július végén pedig talán egy Nasville-i helyszínen az új contemporary sorozatéra.

Hollywood lecsapott a Bourbon Kings megfilmesítés jogára.