Sherrilyn Kenyon: Shadow of the Moon – A hold árnyékában



Ez a novella az, amely először napvilágot látott hazánkban Sherrilyn Dark-Hunter sorozatából. Nem is kicsit lehet zavaró, ha a mit sem sejtő olvasó belecsöppen az arcadiaiak és katagariak (mágikus alakváltók; előbbi emberből állattá, utóbbi pont fordítva képes átalakulni) harcába, ráadásul pont az abszolút nem könnyű eset Kattalakis család tagjainak körébe. Pedig a sorozatot végigkísérve, nagyon jó újra találkozni a Night Playben egymásra talált Vane-nel és Bride-al, akik immár egy tüneményes két éves fiúcska büszke szülei. Az ő egykori történetükben Fury-t és Fanget is megismerhettük, hiszen ők Vane bátyjai. Most Fury talál párra, a következő regényben pedig Fang történetét ismerhetjük majd meg.

A farkasok anyját egykor elrabolta, és erőszakkal magához kényszerítette az akkori falkavezér. Nászukból 6 gyermek született, vegyesen emberi alakból farkassá változó, illetve farkas alapformából emberré válni képes kölykök… csak sajnálatos módon nem mind került a megfelelő helyre. Míg az arcadiai Vane-t testvérei megvédték a katagari táborban, hogy titka nehogy napfényre kerüljön, addig Furyt lelepleződése után anyja táborában szinte agyon verték, és kidobták, hogy elpusztuljon. Most, sok évvel később egykori legkedvesebb pajtása, Angelia már arcadiai sentinel, esküje értelmében minden katagarit meg kellene ölnie. Ám amikor a táborukba hurcolt Furyt kegyetlenül megkínozzák, képtelen azt elviselni, és megszökik vele. Aztán pedig neki lesz szüksége Fury oltalmára…
Megjegyzem Zarek és Savitar ebben a rövidke szösszenetben is emlékezetesek.

Magyarul a Halálos csók című novellás kötetben jelent meg 2009-ben a történet. Az Ulpius kiadó jóvoltából a romantikusregenyek.hu weboldalon bele is lehet olvasni az első pár oldalba.

2010/11.