J.R. Ward: Az én apukám



Az én apukám egy, a Fekete Tőr Testvériség sorozathoz kapcsolódó novella, amely időben a 6. (Phury) kötetet követi pár héttel. Zsadist és Bella lánya, Nalla megszületett, a család teljesen boldog lehetne, de Z múltja kísértő szellemként még mindig beárnyékolja az életüket. A történet az igen csak vaskosra sikeredett (768 oldalas!) Beavatás kötetben jelent meg.

Habár már egy hónapja, hogy itt pihen a polcomon a könyv, eddig csak csemegézgettem. Az angol kiadásból rémlő kedvenceimet kerestem elő: mint pl V kamu kérdőíve, amit Rhange volt szives a nevében kitölteni, kedvenc hobbinak a kötést megjelölve, csak hogy stílust adjon a kettejük közt lévő vicces cívódásnak; vagy a testvériség interjúja az írónővel, amiből a legkuncogósabb pillanat az volt, amikor Nalla és a vanília fagylalt említésére mindenki teljesen elolvadt; no meg az üzenőfal, ahol olyan félinformációk is elejtésre kerültek Lassiterről, hogy csak még inkább érdekelne a formás popójú bukott angyal - itt jegyzem meg, hogy emlékeim szerint a 7. kötetben sem igazán kerülünk közelebb a kíváncsiságunk kielégítéséhez.
No de vissza a novellához! Szerettem angolul, és imádom Lukács Lászlóné (LadyA) fordításában is. Tehát pár hónappal gyermekük születése után Z és Bella élete nem a szerelmesek vattacukros, minden rendben van velünk, mert tökéletes a szerelmünk szerű. Messze nem. Z-t még rosszabb rémálmok gyötrik, amelyek olyan bilincsbe verik, ami meggátolja, hogy kapcsolatot teremtsen az ő kicsi lányával. Bella úgy érzi, hogy parancsolója nem szereti eléggé gyermeküket, és őt sem találja már vonzónak. Ezért úgy határoz, jobb lesz, ha külön úton haladnak eztán tovább. Ám ekkor megtörténik az, amitől minden harcos fele retteg, Z súlyosan megsebesül...
Ha valaki nem olvasta még, feltétlenül pótolja!

"Az infúzió és a tabletták néha nem a legmegfelelőbb kezelés egy beteg számára. Sokszor csak annyi kell, hogy megérintsen az, akit szeretsz, hogy halld a hangját, és tudd, hogy hazaérkeztél. Néha ennyi is elég ahhoz, hogy visszatérj a másik oldalról." (63. oldal)

"...néha az tud valakin a legtöbbet segíteni, hogy annak, aki a legfontosabb számunkra, nem számít, hogy nézünk ki." (118. oldal)


Az írónő ebben a videóban beszél a Father Mine (Az én apukám) kapcsán:



Ha valaki nem ismeri még a Fekete Tőr testvériséget a kiadó, az Ulpius ház jóvoltából beleolvashat az 1. kötet - Éjsötét szerető, a 4. kötet - Életre keltett szerető és a 6. kötet - Megváltott szerető néhány nyitó oldalába.


2010/1.